Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liam Gallagher raapt Ashcroft van het podium

Shownieuws

Liam Gallagher heeft Richard Ashcroft van het podium geraapt tijdens een optreden dat de voormalige The Verve-zanger deze week gaf in een zaal in Londen.

Liam Gallagher heeft Richard Ashcroft van het podium geraapt tijdens een optreden dat de voormalige The Verve-zanger deze week gaf in een zaal in Londen. Gallagher, die deel uitmaakte van het publiek, kwam zijn collega te hulp nadat hij ging liggen tijdens zijn vertolking van 'The drugs don't work', een hitsingle van The Verve.

Nadat Ashcroft weer op zijn benen stond, motiveerde de Oasis-zanger hem door te gaan met zijn optreden, meldt de website van het Britse muziektijdschrift NME. Volgens een toeschouwer kwam de Oasis-zanger nog een keer het podium op toen Ashcroft klaar was met het lied. "Hij pakte de microfoon en roemde Ashcroft om zijn vrije geest."

Liam en zijn broer Noel Gallagher zijn fan van Richard en waren dat ook van zijn voormalige band. Toen de band doorbrak, roemden de broers de groep en noemden ze The Verve de beste band op Oasis na.

The Verve brak in 1997 wereldwijd door met de single 'Bitter sweet symphony'. De band hield het in 1999 voor gezien, waarna Ashcroft begon aan een solocarrière. Hij maakte drie albums, waarvan de laatste, 'Keys to the world', sinds maandag in de winkels ligt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen