Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Killers voor de rechter gesleept door manager

Shownieuws

The Killers worden voor de rechter gesleept door hun voormalig manager. Deze eist 16 miljoen dollar. De Britse rockformatie zou contractbreuk hebben gepleegd.

(Novum/AP) - The Killers worden voor de rechter gesleept door hun voormalig manager. De rockformatie uit Las Vegas zou contractbreuk hebben gepleegd. Hun oud-manager Braden Merrick beweert ontslagen te zijn op het moment dat The Killers doorbraken. Hun succes zou ook aan hem te danken zijn. Hij eist nu een bedrag van zestien miljoen dollar (ruim dertien miljoen euro).

Merrick heeft voor zijn aandeel als manager en producent recht op een percentage van het inkomen van The Killers, zegt zijn advocaat. Volgens hem liep het contract tot 2007 en is het dus voortijdig afgebroken. "Zodra hij de jongens tot supersterren had gemaakt besloten ze te stoppen hem te betalen."

De advocaat van de band laat weten dat de bandleden verbaasd zijn over de aanklacht. "Het enige wat de jongens hierop te zeggen hebben, is dat de actie van Merrick vruchteloos zal zijn. We zullen dit met kracht aanvechten."

The Killers, bestaande uit Brandon Flowers, Ronnie Vannucci Jr., Dave Keuning en Mark Stoermer, werd in 2002 opgericht. Van het eerste album 'Hot fuss' zijn meer dan zes miljoen exemplaren verkocht. De band werd genomineerd voor een Grammy en werkt momenteel aan het tweede album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen