Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cees Geel geniet van rustige periode

Shownieuws

Cees Geel vindt het prima om even geen filmklussen te hebben. "Voordat de burn out toeslaat, vind ik het wel even prima zo", zegt hij in een interview.

Acteur Cees Geel vindt het 'wel even prima' dat hij geen filmklussen heeft. In een interview met Algemeen Dagblad zegt hij gerust om 14.00 uur wakker te worden. "De laatste drie jaar heb ik als een bezetene doorgeragd. Voordat de burn-out toeslaat, vind ik het wel even prima zo."

Geel was de afgelopen jaren te zien in de musical 'Drie musketiers', de tv-series 'Meiden van de Wit' en 'Samen' en in films als 'De zwarte meteoor' en Eddy Terstalls 'Simon'. Voor zijn rol in die laatste film kreeg hij een Gouden Kalf en op het Tribeca-filmfestival in New York de Robert de Niro Award. "Die film was een teamprestatie, ik was de scorende spits", zegt Geel daarover.

Nu is de 40-jarige acteur vooral te zien als deskundoloog in de Talpa quiz 'De slimste', gepresenteerd door Linda de Mol. "Wat doet zo'n acteur in zo'n amusementsprogramma en dan ook nog in zo'n Mickey Mouse-rolletje, zullen veel mensen gedacht hebben", zegt Geel. "Maar ik vond het wel spannend om een keer als Cees Geel in een programma te zitten en niet als een of ander typetje."

'De slimste' is iedere werkdag te zien op Talpa. Volgende maand is Geel te zien in de speelfilm 'Het woeden der gehele wereld', naar het boek van Maarten 't Hart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen