Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Komst Clooney naar Nederland onzeker

Shownieuws

Het is onzeker of George Clooney naar Nederland komt voor het International Film Festival Rotterdam. 'Good night, and good luck' is de slotfilm.

Het is niet zeker of George Clooney naar Nederland komt voor het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dat zegt directeur Sandra den Hamer van het IFFR donderdag in de Volkskrant. "Clooney's agenda wordt bepaald door de Oscarnominaties. Maar zijn agent heeft nog steeds niet definitief nee gezegd." De Oscarnominaties worden dinsdag bekendgemaakt.

De 35e editie van het filmfestival is woensdagavond in de Maasstad begonnen. De bekendste gasten van dit jaar zijn filmmakers Terry Gilliam (Tideland), Hou Hsiao-hsien (Three times), Carlos Reygadas (Batalla en el cielo) en Jan Svankmajer (Lunacy).

'Good night, and good luck', geregisseerd door Clooney, is de slotfilm van het filmfestival. De zwart-witfilm is een drama dat speelt in de jaren '50 van de vorige eeuw, toen het communisme paranoia creëerde in de Verenigde Staten. Het verhaal vertelt de confrontatie van de anticommunistische senator Joseph E. McCarthy met een journalist, gespeeld door David Strathairn. "Het is echt een goede en intelligente film met een onafhankelijke thematiek", verklaarde organisator Gert-Jan Bleeker de keuze voor de slotfilm.

Tijdens het festival worden gedurende tien dagen ruim 250 films vertoond, waaronder 53 wereldpremières. De organisatie verwacht ruim 2500 gasten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen