Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Leddy in film over diamantroof

Shownieuws

John Leddy gaat spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Dennis P' van regisseur Pieter Kuijpers. Leddy is bekend van zijn rol als Koos in 'Zeg eens aa..'.

John Leddy, bekend van zijn rol als Koos in 'Zeg eens aa..', gaat spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Dennis P.' van regisseur Pieter Kuijpers. Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Ook Mary-Lou van Steenis, bekend uit 'Spijkerhoek' en 'Vrienden voor het leven' heeft een rol in de film over een van de grootste diamantroven uit de Nederlandse geschiedenis.

Leddy gaat de vader spelen van Dennis P., die ervan wordt verdacht in 2001 voor twintig miljoen gulden (ruim negen miljoen euro) aan diamanten te hebben gestolen van zijn werkgever Gassan Diamonds in Amsterdam. Van Steenis speelt de moeder van het hoertje Tiffany, het meisje waar Dennis verliefd op is. Eerder was al bekendgemaakt dat Tiffany wordt gespeeld door Nadja Hüpscher. De rol van Dennis is voor Edo Brunner.

Het script van de film is gebaseerd op het boek 'Aan de haal' van journalisten Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries, die de zaak op de voet volgden. Regisseur Pieter Kuijpers maakte eerder 'Van god los' en 'Off screen'. De opnamen gaan volgende maand van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen