Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schilder wil meedoen aan afscheidsconcert BZN

Shownieuws

Oud-zangeres van BZN Anny Schilder wil meedoen aan het afscheidsconcert van de band. Zanger Jan Keizer moet haar dan wel zelf bellen. Dit meldt De Telegraaf.

Oud-zangeres van BZN Anny Schilder wil meedoen aan het afscheidsconcert van de band. Zanger Jan Keizer moet haar dan wel bellen. De zangeres zegt dat ze geen 'simpel kaartje' wil ontvangen met een uitnodiging, zoals bij het 40-jarig bestaan van de band. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

Schilder zegt dat ze in eerste instantie schrok toen ze in de krant las dat Jan Keizer haar bij het optreden wil hebben. "Maar daarna vond ik het toch wel heel geweldig." De oud-zangeres zegt te hopen dat er ook een rol is weggelegd voor de andere oud-muzikanten van de band, de broertjes Tol en Tol en de oud-zanger Jan Veerman.

De groep werd in 1966 opgericht. Vorige week maakte BZN bekend er volgend jaar juni mee op te houden. Het besluit te stoppen kwam van Jan Keizer, die zich in 1969 als drummer bij de groep aansloot. Vijf jaar later werd hij de zanger van de groep. Samen met zangeres Anny Schilder werd hij het gezicht van de band.

Schilder stapte in 1984 uit de band. Na acht jaar vond ze het tijd aan een solocarrière te beginnen. Het 'altijd werken' werd haar te veel. De zangeres kwam naar eigen zeggen in een gekkenhuis terecht vanaf haar 17e, toen het nummer 'Mon amour' op de eerste plaats de hitparades binnen kwam. "Zingen is mijn hobby en ik wilde dat wel blijven doen, maar bij BZN werd ik geleefd. Het was altijd maar werken, werken, werken."

BZN scoorde 54 hits, waarvan er 22 in de toptien kwamen. De nummers 'Mon amour' en 'Pearlydumm' behaalden de eerste plaats. In oktober begint de band aan zijn afscheidstour. 'The Final Tour' loopt tot juni volgend jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen