Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ian Gillan kan niet zonder Deep Purple

Shownieuws

Ian Gillan zegt dat hij geen genoeg krijgt van optreden met Deep Purple. "Ik kan niet veel meer dan zingen, schuine grappen maken en wijn drinken."

Ian Gillan zegt dat hij niet veel meer kan dan een beetje zingen, schuine grappen maken en een goed glas wijn drinken. Dat is de reden dat hij nog steeds frontman is van de band Deep Purple. "Daar krijg ik de kans om dat nog dagelijks te doen." In de Telegraaf kijkt Gillan vooruit op het concert dat de hardrockband donderdag in de Heineken Music Hall geeft.

De 60-jarige frontman van de Britse hardrockband vertelt dat hij geen genoeg krijgt van optreden met Deep Purple. "Ik doe dit al bijna vier decennia en dat is een hele prestatie voor iemand die tot een paar jaar terug nog twee flessen wijn per dag dronk", zegt hij in het ochtendblad.

Deep Purple, opgericht eind jaren '60, wordt gezien als een van de grondleggers van de hardrock. Het album 'Deep Purple in rock', bracht de grote doorbraak. Daarop staat de klassieker 'Child in time'.

In de loop van de jaren is de samenstelling van de band een aantal keer gewijzigd. Donderdag staan oprichters Ian Gillan, Roger Glover en Ian Paice op het podium, samen met Steve Morsey en Don Airey. In oktober verschijnt het nieuwe album 'Rapture of the deep'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen