Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kid Rock naar rechter om sekstape

Shownieuws

Kid Rock begint een rechtszaak in de hoop zijn sekstape van internet te weren. De raprocker is met Scott Stapp te zien in een video met vier groupies.

(Novum/AP) - Kid Rock begint een rechtszaak in de hoop zijn sekstape van internet te weren. De raprocker is met Scott Stapp, de voormalige zanger van Creed, te zien in een video met vier groupies. Een internetbedrijf dat een voorproefje van de beelden toonde, moet daar volgens de rechter mee ophouden. Dat meldt de Detroit Free Press. Met de rechtszaak wil Kid Rock verdere distributie van de film voorkomen. De zaak dient vrijdag.

Een deel van de videoband was te zien op de site van het Californische bedrijf World Wide Red Light District. Een rechter in Detroit heeft woensdag een tijdelijk bevel getekend, waarin het wordt verboden de videoclip te laten zien. David Joseph, directeur van Red Light District, wilde de volledige band later dit jaar uitbrengen. Hij zegt de opnamen te hebben gekocht van iemand die de beelden gratis op internet wilde zetten.

De authenticiteit van de video wordt niet in twijfel getrokken, zegt de advocaat van Kid Rock in de krant. "Maar ze gebruiken het zonder onze toestemming om andere producten te verkopen." Het bevel betreft alleen het filmpje van veertig seconden.

Op de band is te zien hoe de Amerikaanse rockers seksuele handelingen verrichten met de vrouwen. Het zou gaan om opnamen uit 1999, toen de artiesten samen op tournee waren. Over de handelingen op de band is Joseph enthousiast. "Ik wilde dat ik een popster was. Ik zit in de verkeerde bedrijfstak." Het bedrijf was in 2003 ook verantwoordelijk voor de verspreiding van de seksvideo van Paris Hilton.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen