Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Harry moet mogelijk naar Irak

Shownieuws

Prins Harry sluit zich aan bij de Blues and Royals, een regiment van de Household Cavalry. Hij kan worden uitgezonden naar Irak.

(Novum/AP) - De Britse prins Harry sluit zich in april aan bij de Blues and Royals, een regiment van de Household Cavalry. Dat betekent dat de prins kan worden uitgezonden naar Irak. Volgens het Britse ministerie van Defensie neemt Harry als lid van het koninklijk huis geen uitzonderingspositie in. Daarom moet hij, als het zover komt dat zijn eskader naar Irak vertrekt, waarschijnlijk mee. De Household Cavalry is het oudste onderdeel van het Britse leger. Het werd al eerder uitgezonden naar Irak.

Eerder liet de prins in een interview weten graag te willen vechten voor zijn land. "Ik ga niet eerst naar Sandhurst om daarna op mijn reet te gaan zitten terwijl mijn mannen aan het vechten zijn voor hun land." Harry wordt tweede luitenant bij de Blues and Royals. Ook de ex-man van Camilla Parker Bowles, de huidige vrouw van prins Charles, was lid van het regiment.

Harry volgt met een carrière in het leger zijn vader en zijn opa. Prins Charles diende als piloot bij de koninklijke luchtmacht. Harry's opa, prins Philip, zat bij de marine. Momenteel volgt Harry, tweede in de lijn van troonopvolging, een militaire opleiding aan de prestigieuze academie van Sandhurst. In april rondt hij de opleiding af. Dan is hij officier.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen