Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nummer U2 komt alleen uit op internet

Shownieuws

U2 brengt een nieuwe versie uit van 'Original of the species', die in Nederland is opgenomen. Het nummer is vanaf 20 februari alleen te downloaden.

De rockband U2 brengt een apart nummer uit, dat is opgenomen in Nederland. De band nam in juli een nieuwe versie van 'Original of the species' op in de Wisseloord Studio's in Hilversum. Het nummer is vanaf 20 februari te downloaden op internet. Het komt niet op een cd te staan.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van U2 dat het mogelijk is een officieel uitgebracht nummer alleen te downloaden. De bandleden besloten de nieuwe versie op te nemen toen ze vorig jaar in Nederland waren om drie concerten in de Amsterdam ArenA te geven. Het origineel van 'Original of the species' staat op het album 'How to dismantle an atomic bomb'. Jacknife Lee werd speciaal overgevlogen om de nieuwe versie te produceren.

Een orkest dat toevallig in de studio aanwezig was om een album van Toots Thielemans op te nemen, heeft meegewerkt aan de nieuwe versie. Voor de single is een animatievideo gemaakt door Catherine Owens. Deze is zondag voor het eerst te zien bij het MTV-programma 'Brand new live'.

Op allerlei grote download-sites is het nummer volgende maand te vinden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen