Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Evert Santegoeds en AD maken samen tv-programma

Shownieuws

Evert Santegoeds gaat voor zijn nieuwe showbizzprogramma 'Entertainment live' op Talpa samenwerken met het AD. 'Entertainment live' is vanaf maart te zien.

Evert Santegoeds gaat voor zijn nieuwe dagelijkse showbizzprogramma 'Entertainment live' op Talpa samenwerken met Algemeen Dagblad. Dat zegt de 44-jarige hoofdredacteur van Privé woensdag in een interview met het tijdschrift Nieuwe Revu. Hij verwacht dat hij zijn positie bij Privé hiervoor moet opgegeven.

De entertainmentredactie van Algemeen Dagblad wordt integraal opgenomen in de Hilversumse tv-redactie, zegt Santegoeds. Omdat hij als hoofdredacteur van Privé onder het Telegraafconcern valt, denkt Santegoeds dat zijn positie bij het roddelblad niet langer houdbaar is. "Maar De Telegraaf heeft als eerste de kans gekregen op samenwerking. Omdat ze aandeelhouder van SBS zijn, verloopt het stroef." Hij ziet ook de voordelen van een samenwerking met Algemeen Dagblad. "Het AD is een grote krant in een groot concern."

Entertainment Live is het antwoord van Talpa op SBS Shownieuws en RTL Boulevard. Het programma is vanaf maart te zien. Santegoeds heeft goede hoop dat het de vooravond van Talpa kan redden. "Iedereen vraagt me: wie zit er nog te wachten op een derde entertainmentprogramma? Nou, Privé kwam er ook als derde roddelblad bij en is nu de grootste." Evert Santegoeds zit meer dan 25 jaar in het vak en werd door de Nederlandse Uitgeversverbond in december uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het Jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen