Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kane grote kanshebber bij 3FM Awards

Shownieuws

Kane is de grote kanshebber bij de 3FM Awards. De Nederlandse band is in zes categorieën genomineerd voor de muziekprijzen.

Kane is de grote kanshebber bij de 3FM Awards. De band van zanger Dinand Woesthoff is in zes categorieën genomineerd voor de muziekprijzen, onder meer voor 'beste band', 'beste single' en 'beste album'. Met de jaarlijks uitgereikte prijzen worden de beste Nederlandse popacts en –artiesten geëerd. Op de site van 3FM kan worden gestemd op vijf genomineerden in de elf categorieën. Racoon is vijf keer genomineerd; Bløf vier keer.

Tijdens de show rond de 3FM Awards in de Melkweg in Amsterdam, op zondag 12 maart, wordt ook de Schaal van Rigter uitgereikt. Dit is een prijs voor de meest gedraaide single op de zender. De prijs is vernoemd naar Wim Rigter, de oud-presentator van onder meer 'Arbeidsvitaminen' die twee jaar geleden overleed.

Sander Lantinga en Giel Beelen presenteren de uitreiking van de 3FM Awards. Tijdens de show geven Bløf, Racoon en Lange Frans en Baas B acte de présence. Ook Stevie Ann en De Jeugd van Tegenwoordig treden op. Beide acts zijn genomineerd voor 'beste nieuwkomer'.

De Haagse zangeres Anouk was vorig jaar de grote winnaar. Ze werd uitgeroepen tot beste zangeres en kreeg de prijs 'beste single' voor haar nummer 'Girl'. Anouk won daarvoor ook de Schaal van Rigter. Anouk is dit jaar opnieuw genomineerd voor 'beste single'. Verder maakt ze kans op de prijzen voor 'beste artiest rock' en 'beste live-act'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen