Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicolaas Matsier ontvangt Du Perronprijs

Shownieuws

Nicolaas Matsier heeft de E. Du Perronprijs voor 'Het achtenveertigste uur' ontvangen. De roman beschrijft de procedure waarmee asielzoekers te maken krijgen.

Schrijver Nicolaas Matsier heeft woensdagmiddag de E. Du Perronprijs ontvangen voor de roman 'Het achtenveertigste uur'. Aan de prijs, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Tilburg en de Universiteit van Tilburg, is een bedrag van 2500 euro verbonden.

De E. Du Perronprijs wordt sinds 1986 uitgereikt. De prijs is ingesteld om mensen of instellingen te bekronen 'die met een culturele bijdrage wederzijds begrip en een goede verstandhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen bevorderen'.

De roman van Nicolaas Matsier gaat over de 48-uursprocedure waarmee asielzoekers te maken krijgen. Matsier loodst de lezer door de procedure heen door alle fictieve betrokken ambtenaren aan het woord te laten. Volgens het juryrapport legt hij hierbij de vinger op een aantal zere plekken.

De prijs werd in de afgelopen jaren uitgereikt aan Kees Beekmans (2004), Carl Friedman (2003), Fouad Laroui (2002), Nilgün Yerli (2001) en Kader Abdolah (2000).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen