Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Freeman krijgt Spencer Tracy Award

Shownieuws

Acteur Morgan Freeman krijgt een Spencer Tracy Award. De prijs voor uitmuntende prestaties in de filmwereld wordt uitgereikt door een commissie van de UCLA.

(Novum/AP) - Acteur Morgan Freeman krijgt een Spencer Tracy Award. De prijs voor uitmuntende prestaties in de filmwereld wordt uitgereikt door een commissie van de University of California in Los Angeles (UCLA). Michael Douglas, Denzel Washington, Tom Hanks en Anthony Hopkins waren eerdere winnaars.

De award is vernoemd naar acteur Spencer Tracy, die bekend werd in de jaren dertig. Hij speelde onder meer in 'The last mile', 'Captain Courageous' en 'Boys town'. Tracy heeft vele prijzen gewonnen, waaronder twee Oscars in 1938 en 1939. Hij overleed in 1967. Tracy onderscheidde zich door naturel te spelen, vindt de commissie die de prijs uitreikt. Hij wordt gezien als een voorbeeld voor latere generaties acteurs. "Wij vinden dat hetzelfde gezegd kan worden over Morgan Freeman", laat een woordvoerder van de commissie weten.

Freeman zei het een eer te vinden de award te krijgen. "Spencer Tracy staat bekend als een van de beste acteurs uit de geschiedenis van de film." De 68-jarige acteur, die vorig jaar een Oscar ontving voor zijn bijrol in 'Million dollar baby', krijgt de prijs op 7 maart uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen