Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bush in verwarring door vraag over homofilm

Shownieuws

President Bush heeft voor gelach gezorgd op een universiteit. Een gesprek over de film 'Brokeback mountain', over homoseksuele cowboys, leverde verwarring op.

De Amerikaanse president Bush heeft een hoop gegniffel veroorzaakt op een universiteit, toen hij moest toegeven dat hij 'Brokeback mountain' nog niet heeft gezien. Een student vroeg de president of hij de meest geprezen film van het jaar, die over twee homoseksuele cowboys gaat, had gezien. Dit meldt het tijdschrift People.

Bush was op de universiteit in Kansas om een toespraak te houden voor leraren en duizenden studenten. Een van de studenten greep zijn kans toen er vragen gesteld mochten worden. "U bent een cowboy, hier in Kansas zijn we bijna allemaal cowboys. Ik wil alleen even weten wat u van de film 'Brokeback mountain' vindt", zei de jongen.

Na een hoop gelach antwoordde de president dat hij de film nog niet gezien heeft. "Ik wil best over cowboys praten, maar de film heb ik niet gezien." De student adviseerde Bush de film te gaan bekijken, omdat hij hem vast erg goed zou vinden. De president raakte lichtelijk in de war. "Ik hoop dat je, je weet wel", zei Bush tegen de jongen. De studenten barstten weer in lachen uit. "Ik hoop dat je teruggaat naar de ranch en de boerderij, wou ik zeggen."

"De president zei alleen dat hij hoopt dat de student teruggaat naar de ranch", meldde een woordvoerder van het Witte Huis. "Cowboys en boeren zijn belangrijk voor onze samenleving."

'Brokeback mountain' kreeg vorige week vier Golden Globes, waaronder de prijs voor de beste film. De film van regisseur Ang Lee sleepte zondag in Los Angeles ook de prijs voor en van producenten in de wacht. 'Brokeback mountain' is een grote kanshebber voor de Oscars en heeft tot nu toe ruim veertig miljoen euro opgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen