Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pavarotti wordt ereburger van Sarajevo

Shownieuws

De Italiaanse operaster Luciano Pavarotti is uitgeroepen tot ereburger van de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Dat maakt de stad dinsdag bekend.

(Novum/AP) - De Italiaanse operaster Luciano Pavarotti is uitgeroepen tot ereburger van de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Dat maakt de stad dinsdag bekend. Reden is Pavarotti's hulp aan de Bosnische moslims tijdens de burgeroorlog in het voormalige Joegoslavië. De zanger trad in dit kader onder meer samen op met U2-ster Bono.

Ook na de oorlog bleef Pavarotti Bosnië steunen. Zo opende hij in 1997 een muziekcentrum in de zuidelijke stad Mostar. In het centrum kunnen kinderen met een oorlogstrauma muziektherapie volgen. De 70-jarige Pavarotti wordt in april door de stad gehuldigd, wanneer hij een concert geeft in Sarajevo. Dat optreden is onderdeel van zijn wereldwijde afscheidstournee, die bestaat uit veertig concerten.

De zanger zit meer dan 44 jaar in het vak. Hij werd onder meer bekend met de voorstelling 'La fille du régiment' in 1972 in de Metropolitan Opera in New York. Hij zong in opera's als 'Aïda' en 'Madame Butterfly'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen