Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hondenfilm trekt meeste Amerikanen naar de bioscoop

Shownieuws

De Disneyfilm 'Eight below' is in zijn openingsweekeinde op de eerste plaats binnengekomen in de Amerikaanse boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzet.

(Novum/AP) - De film 'Eight below' is in zijn openingsweekeinde op de eerste plaats binnengekomen van de Amerikaanse boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzet. Het verhaal van Disney bracht 25 miljoen dollar (ruim twintig miljoen euro) op. 'Date movie' kwam binnen op plaats twee met een opbrengst van omgerekend 18,7 miljoen euro.

'Eight below' vertelt het verhaal van een groep expeditiehonden die op de Zuidpool achtergelaten moet worden als een storm uitbreekt en er niet genoeg plek in is de helikopter. Hun baasje doet er alles aan zijn honden terug te halen. 'Date movie' is een parodie op de romantische film, van de schrijvers van 'Scary movie'.

De twee nieuwe films hebben de hoogste binnenkomer van vorige week, 'The pink panther', naar de derde plaats verstoten. Die bracht dit weekeinde 17,6 miljoen euro in het laatje. De Russische fantasiethriller 'Night watch' was te zien in niet meer dan drie bioscopen, maar leverde wel een omzet van 92 duizend euro op. De film is al een succes in eigen land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen