Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bracha van Doesburgh heeft moeite met toneeltekst

Shownieuws

Bracha van Doesburgh vindt de zinnen in een toneelstuk van Oscar Wilde moeilijk uit te spreken. "Het zijn echte tongbrekers", vertelt ze in RTL Boulevard.

Actrice Bracha van Doesburgh vindt de zinnen in een toneelstuk van Oscar Wilde moeilijk uit te spreken. "Het zijn echte tongbrekers", vertelt ze dinsdag in het televisieprogramma 'RTL Boulevard'. De actrice vraagt zich tijdens repetities af of ze het wel redt.

Dit seizoen is Van Doesburgh gastactrice bij Het Nationale Toneel, waar zij meespeelt in de negentiende-eeuwse komedie 'Het belang van Ernst' van de Britse schrijver Oscar Wilde. Het Nationale Toneel is een van de grote Nederlandse toneelgezelschappen, gesubsidieerd door de stad Den Haag en het Rijk.

De toneelgroep probeert een jong publiek te bereiken. Dat gaat lukken, denkt Van Doesburgh. "Ik denk dat jongeren Wilde ook grappig vinden", zegt de 24-jarige actrice uit de film 'Het schnitzelparadijs'. "Ik vind het zelf ook grappig."

'Het belang van Ernst' gaat zaterdag in première en loopt tot en met 16 april. In oktober en november speelde Van Doesburgh in 'Trouw', een ander stuk van Het Nationale Toneel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen