Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bill Gates en Oprah op schoolbezoek

Shownieuws

Bill Gates heeft met Oprah Winfrey een verrassingsbezoek gebracht aan een middelbare school in San Diego. Daar werden opnamen voor de show van Oprah gemaakt.

(Novum/AP) - Computermagnaat Bill Gates en zijn vrouw Melinda hebben vorige week samen met televisiepresentatrice Oprah Winfrey een verrassingsbezoek gebracht aan een middelbare school in San Diego. Het stel was naar de school gekomen om opnamen te maken voor een aflevering van 'The Oprah Winfrey Show'. Die gaat over de inspanningen van Gates het onderwijs in San Diego te verbeteren.

Tijdens de ontmoeting sprak het drietal met negen studenten over de verbeteringen op hun school. Om een grote opkomst van de pers te voorkomen werd geen ruchtbaarheid aan het bezoek gegeven.

The Bill and Melinda Gates Foundation doneerde in 2003 ruim negen miljoen euro voor verbetering van scholen in San Diego en omgeving. Dat geld werd onder meer gebruikt om drie grote middelbare scholen in de Californische stad op te delen in zes kleinere. Iedere school heeft nu een specialiteit, zoals bedrijfskunde, internationale studies en media. Doel van de donatie is meer leerlingen de kans te geven af te studeren, met name arme jongeren en zij die tot een minderheid behoren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen