Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Top of the pops' wil opnieuw Amerika veroveren

Shownieuws

Het Britse programma 'Top of the pops' doet opnieuw een poging Amerika te veroveren. een producent maakt een versie voor de VS. Een poging in 1987 mislukte.

(Novum/AP) - Het Britse muziekprogramma 'Top of the pops' doet opnieuw een poging Amerika te veroveren. De Amerikaanse muziekproducent Lou Pearlman, die verantwoordelijk was voor het succes van boybands 'N Sync en de Backstreet Boys, zegt dat hij bijna een overeenkomst heeft gesloten met de BBC. "De Amerikaanse versie wordt gelijk aan de Britse, behalve dat wij wekelijks een nieuwe, nog onbekende artiest laten debuteren", zegt Pearlman.

In de Britse muziekshow worden de populairste nummers van de week door de originele artiest ten gehore gebracht. Grote namen als The Beatles, Nirvana en Madonna traden er op. In Engeland loopt de show meer dan veertig jaar. De Nederlandse versie is te zien op jongerenzender BNN.

Pearlman wil een samenwerking tussen de Britse en de Amerikaanse versie. "Een optreden van Eminem wordt in Amerika opgenomen, dat van Elton John in Engeland. De optredens kunnen dan in beide landen worden uitgezonden", zegt hij. Bang voor concurrentie van een programma als 'American idol', waar vorige week ruim 35 miljoen Amerikanen op afstemden, is hij niet. "Als een artiest groot wordt bij 'Idols', moet er daarna juist opgetreden worden. Dit is dan de volgende stap."

In 1987 deed 'Top of the pops' al een poging de Amerikaanse televisiekijkers voor zich te winnen. Na één seizoen werd het van de buis gehaald. In 2002 zond kabelzender BBC America de Britse versie eveneens zonder succes uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen