Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'American idol' wekt woede homo's

Shownieuws

Een Amerikaanse homo-organisatie is boos op 'American idol'. Juryleden Simon Cowell en Randy Jackson zouden vervelende opmerkingen hebben gemaakt over homo's.

(Novum/AP) - Een Amerikaanse homo-organisatie is kwaad op 'American idol'. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de talentenshow zouden juryleden Simon Cowell en Randy Jackson vervelende opmerkingen hebben gemaakt over homo's.

Het programma werd vorige week dinsdag door 35,5 miljoen mensen bekeken. De Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) is kwaad omdat Simon Cowell tegen een jongen heeft gezegd dat hij een jurk moet dragen. Randy Jackson vroeg een andere jongen of hij een meisje was.

De homo-organisatie vond het vooral aanstootgevend dat de producers zout in de wonden strooiden door de beledigingen heel prominent in de uitzending op te nemen. Damon Ramine, de woordvoerder van GLAAD, zei dat de organisatie in gesprek is met de Amerikaanse omroep Fox, die 'American idol' uitzendt. "We hopen in gesprek te blijven over de uitzendingen. Ook hopen we dat we dat we de discussie over seksuele oriëntatie en de manier waarop mensen zich willen uitdrukken gaande kunnen houden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen