Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Armani opent wintershows in Milaan

Shownieuws

De Italiaanse ontwerper Giorgio Armani opende maandag de wintercollecties in Milaan. Opvallend was dat zijn lijn vrouwelijker was dan men van hem gewend is.

Armani opent wintershows in Milaan

(Novum/AP) - Giorgio Armani heeft maandag in Milaan de shows voor de herfst/winter 2006-2007 geopend met een sexy, vrouwelijke collectie. De Italiaanse topontwerper slaat daarmee definitief een nieuw modepad in. Hij heeft de gebruikelijke androgyne look achter zich gelaten. "Vrouwen willen sexy zijn, dus dan maak ik ze ook sexy", zei Armani na afloop van de show in zijn hypermoderne hoofdkantoor in de stad.

Opvallend was dat geen broeken te zien waren. Alle modellen waren gehuld in rokjes, bijna allemaal met een lengte tot boven de knie. "De wereld draait door, en zo ook de mode", verklaarde de 71-jarige Armani zijn stijlverandering.

De ontwerper was nauw betrokken bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Turijn. Zo ontwierp hij de kostuums die werden gedragen. Ook droeg hij de olympische fakkel door Via Montenapoleone, het modedistrict van Milaan.

De komende zes dagen showen meer dan zestig ontwerpers, onder wie Gucci, Cavalli, Prada, Ferre, Missoni en Versace, hun wintercollecties in Milaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen