Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Manager Marianne Weber knapt op

Shownieuws

De manager van Marianne Weber, Wout van Dooleweerd, is na 1,5 jaar ziekbed iets opgeknapt. Van Dooleweerd heeft kanker en balanceerde op het randje van de dood.

De manager van volkszangeres Marianne Weber, Wout van Dooleweerd, is na anderhalf jaar ziekbed weer iets opgeknapt. Dit meldt De Telegraaf dinsdag. Van Dooleweerd heeft kanker en balanceerde op het randje van de dood. Volgens Weber had het ziekenhuis hem al opgegeven. "De dokters vertelden hem vorige maand dat hij nog vijf dagen te leven had", zegt ze in de krant.

De zangeres vond hoop bij een ander ziekenhuis. "Het ene ziekenhuis zei: we zijn klaar. Het andere zag ineens nog kansen. Tien dagen later was hij in plaats van dood en begraven, juist een klein stukje beter." Van Dooleweerd bewoog met zijn teen met de muziek mee toen Weber hem maandag als eerste de videoclip van haar nieuwe single 'In Italië' liet zien. Ze ziet nu dus verbetering in de situatie van haar manager, waar iedereen al rekening had gehouden met de dood. "Wout had alles al geregeld. Maar er kwam een keerpunt. Het komt heel langzaam goed, lijkt het wel."

De volkszangeres en Van Dooleweerd kennen elkaar twintig jaar en delen lief en leed. Volgens Weber is haar manager de enige in het vak die niet werkt om zo veel mogelijk geld te verdienen. "Wout heeft een hart voor dit vak. Hij is niet de meest zakelijke manager. Hij is een vriend die eerst voor goed en pas dan voor geld gaat."

Weber denkt zelf nooit echt zakelijk te worden. "Ik kan er misschien meer uithalen, maar dat schaadt mijn geluk. Ik sta vaak als afsluiter op een festival, maar verdien meestal het minst. Ik doe wat ik wil doen en dat is zingen voor mijn lieve publiek." De zangeres zegt verder gelukkig te zijn in de liefde. Volgens Weber heeft ze in haar partner Rita iemand gevonden van wie ze oprecht kan houden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen