Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koblenko: Uganda niet erger dan bananenrepubliek

Shownieuws

Uganda is Victoria Koblenko meegevallen. Daar was zij als verkiezingswaarnemer. "Ik had verwacht dat Afrika erger zou zijn dan een bananenrepubliek."

Uganda is Victoria Koblenko meegevallen. "Ik had verwacht dat Afrika erger zou zijn dan een bananenrepubliek", zegt de actrice maandag in het televisieprogramma 'RTL Boulevard'. Afgelopen week was zij als verkiezingswaarnemer in het Afrikaanse land. Om de bevolking van het land niet voor het hoofd te stoten, nam zij lange kleding mee. "Maar de vrouwen zijn hier veel hipper dan ik."

De actrice was in Uganda als ambassadeur van De Derde Kamer. Dat is een ontwikkelingsorganisatie, waarvan ook 'Big Brother'-winnaar Joost lid is geweest. Koblenko presenteert haar bevindingen zaterdag in een rapport tijdens de installatie van de nieuwe Derde Kamer.

Koblenko werd bekend als Isabella in 'Goede tijden, slechte tijden'. In 2004 maakte zij haar filmdebuut in de thriller 'Stille nacht', die is gebaseerd op de activiteiten van een Utrechtse serieverkrachter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen