Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Assistent klaagt Fishburne aan na ontslag

Shownieuws

De Amerikaanse acteur Laurence Fishburne is door zijn voormalige assistent aangeklaagd. Hij zou haar hebben ontslagen omdat ze zwanger en alleenstaand was.

(Novum/AP) - De Amerikaanse acteur Laurence Fishburne is door zijn voormalige assistent aangeklaagd. Hij zou haar hebben ontslagen omdat ze zwanger en alleenstaand was. Dat verklaarde haar advocaat woensdag. De assistent, Kristel Crews, eist een schadevergoeding van de 44-jarige Fishburne. De acteur zou hebben gezegd dat vrouwen die alleenstaand zijn geen kinderen moeten krijgen.

De advocaat van Fishburne verklaart dat Crews altijd op een eerlijke manier is behandeld. "Het is jammer dat de bekendheid van acteurs er voor zorgt dat sommige mensen allemaal dingen over ze gaan verzinnen."

De acteur zou hebben gedreigd Crews te ontslaan toen ze een speciale kamer aanvroeg tijdens opnamen van een film. Crews was toen al enige maanden zwanger, zegt haar advocaat. "Hij zei dat hij haar zou ontslaan op de dag dat ze was uitgerekend. Wat een schat." Volgens de raadsman werkte Crews voor de acteur toen ze een maand te vroeg moest bevallen, in november 2004. Stress zorgde ervoor dat Crews een acute keizersnede nodig had, verklaart de advocaat.

Fishburne speelde onder meer in 'The matrix'-trilogie en 'Five fingers', waarin ook de Nederlandse actrice Touriya Haoud speelde. De manager van Haoud vertelde vorig jaar dat de actrice veel contact heeft met Fishburne en dat de acteur haar op weg helpt in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen