Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Christenen walgen van Golden Globes

Shownieuws

Veel christelijke groepen in Amerika zijn kwaad na de Golden Globes-uitreiking. Ze vinden dat de organisatie films met een links of homogetint thema promoot.

Veel christelijke groeperingen in Amerika zijn kwaad op de organisatie die de Golden Globes uitreikt. Ze vinden dat de Hollywood Foreign Press Association films met een links of homogetint thema promoot. De Golden Globes zouden hierdoor een politieke lading krijgen. Ze gaan niet naar populaire films. Dat meldt de krant The Times woensdag.

Doorn in het oog van de religieuze groeperingen is de grote overwinning van 'Brokeback mountain' bij de uitreiking van de Golden Globes maandagnacht. De film van regisseur Ang Lee, een liefdesdrama over twee homoseksuele cowboys, won onder meer in de categorieën beste dramatische film, beste regisseur en beste script. Ook 'Capote', over de homoseksuele schrijver Truman Capote, viel in de prijzen.

"Deze filmprijzen bewijzen eens te meer dat de media de eigen troetelkindjes belangrijker vinden dan films waar het Amerikaanse publiek voor naar bioscoop gaat", zegt Janice Crouse van Concerned Women of America. "Films als 'Brokeback mountain' en 'Capote' worden in Amerika amper bekeken. Waarom krijgen ze dan een prijs?"

'Brokeback mountain' leverde in de Verenigde Staten tot op heden 21 miljoen euro op. 'Harry Potter and the goblet of fire' haalde op zijn eerste dag in Amerika 33 miljoen euro op.

Ook het niet met een Golden Globe bekronen van 'The chronicles of Narnia', een film die onder christenen erg populair is en hoog in de Amerikaanse boxoffice staat, is tegen het zere been van de Concerned Women of America. Deze hoopt dat de organisatie van het Oscargala minder aandacht aan films als 'Brokeback mountain' besteedt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen