Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Originele tekst John Lennon wordt geveild

Shownieuws

De originele songtekst van het Beatles-nummer 'A day in the life', handgeschreven door John Lennon, wordt geveild. Het manuscript moet 1,5 miljoen euro kosten.

De originele songtekst van het Beatles-nummer 'A day in the life', handgeschreven door John Lennon, wordt geveild. Het manuscript gaat op 7 maart onder de hamer bij veilinghuis Bonhams in New York en moet naar verwachting 2 miljoen dollar (ruim 1,5 miljoen euro) opbrengen.

Lennon schreef 'A day in the life' op 17 januari 1967, nadat hij in de krant had gelezen dat zijn vriendin, Tara Browne, was overleden. Het nummer staat op het album 'Sgt. Pepper's lonely hearts club band'. Paul McCartney schreef ook een deel van het lied, waarvan wordt gezegd dat het grote invloed heeft gehad op de popmuziek.

In 1992 ging het manuscript in de verkoop. Het bracht toen honderdduizend dollar (bijna 83 duizend euro) op en werd eigendom van een onbekende verzamelaar, meldt de BBC. De veilingmeester die de tekst nu onder de hamer brengt, meent dat de verwachte prijs overeenkomt met de historische waarde van de tekst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen