Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Armstrong: geen geheim toverdrankje tegen kanker

Shownieuws

De positieve instelling van Lance Armstrong heeft hem geholpen in de strijd tegen kanker. Tegen de ziekte bestaat geen geheim toverdrankje, zei hij.

(Novum/AP) - De positieve instelling van Lance Armstrong heeft hem geholpen in de strijd tegen kanker. Tegen de ziekte bestaat geen geheim toverdrankje. Dat zei de zevenvoudig Tourwinnaar tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika. Armstrong is in het land om geld in te zamelen voor een project dat kanker moet helpen bestrijden.

Bij de wielrenner werd in 1996 kanker geconstateerd. Nadat hij was genezen, won hij zeven keer de Tour de France, een record. Zonder de ziekte had hij de wielerronde nooit gewonnen, zegt hij. "Mijn ziektebed dwong me mijn leven en mijn carrière te evalueren. Als je zo ernstig ziek bent, moet je positief blijven en er honderd procent in geloven dat je beter wordt. Ik heb toen geleerd mij te focussen op de dingen die belangrijk voor me zijn."

Vorig jaar beëindigde de 33-jarige Amerikaan zijn fietscarrière na zijn zevende Tourwinst. Korte tijd later beschuldigde de Franse sportkrant l'Equipe hem ervan het verboden stimulerende middel epo te hebben gebruikt tijdens zijn eerste Touroverwinning in 1999.

Armstrong heeft dopinggebruik steeds ontkend. "Als je een mondiale sport lang domineert, komen er altijd vragen en twijfels over je prestaties", zegt hij. "Misschien was ik op een gegeven moment wel te succesvol in het wielrennen. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen er moeite mee hebben te geloven dat iemand zeven keer de Tour kan winnen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen