Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee Rembrandts ontdekt in Kopenhagen

Shownieuws

Twee schilderijen van Rembrandt zijn ontdekt in een museum in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Eerder waren de kunstwerken als namaak bestempeld.

(Novum/AP) - Twee schilderijen van Rembrandt zijn ontdekt in een museum in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Omdat de kunstwerken eerder door tien experts als namaak zijn bestempeld, hebben ze jarenlang in het depot van het museum gelegen. De werken zijn rond 1630 en ergens tussen de 1659 en 1692 gemaakt. Het gaat om een schets voor het schilderij van een ridder met valk en een oefening op hout.

De schilderijen zijn in 1946 en 1982 uit het museum verwijderd, nadat was vastgesteld dat het om werk van studenten van Rembrandt ging. Dankzij een nieuwe evaluatie met de nieuwste technieken zijn de experts het er nu over eens dat het toch om werk van Rembrandt gaat, zegt museumdirecteur Allis Helleland. "Het is een fantastische dag voor de National Gallery", zegt hij. "We hebben een mysterie opgelost."

De nieuwe evaluatie was onderdeel van een expositie over Rembrandt ter gelegenheid van zijn vierhonderdste geboortejaar. Omdat de schilderijen volgens de Deense wet niet door het museum mogen worden verkocht, is volgens Helleland niets te zeggen over de waarde. Ook de verzekeringswaarde wil het museum niet kwijt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen