Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Billy Elliot' zwemt in nominaties

Shownieuws

'Billy Elliot, the musical' is negen keer genomineerd voor de prestigieuze Laurence Olivier Awards. Grote concurrent is 'Guys and dolls' met acht nominaties.

(Novum/AP) - 'Billy Elliot, the musical' is negen keer genomineerd voor de prestigieuze Laurence Olivier Awards. De Britse theaterprijzen zijn de equivalenten van de Amerikaanse Tony Awards. Ze worden jaarlijks uitgereikt voor bijdragen aan theater, opera en dans. Grote concurrent van de musical is 'Guys and dolls' met acht nominaties.

'Guys and dolls' is genomineerd voor de prijs voor de beste musicalproductie. Hoofdrolspeler Ewan McGregor maakt kans op de titel van beste acteur en tegenspeelster Jane Krakowski dingt mee naar die van beste actrice. De show is verder onder meer genomineerd voor de choreografie.

'Billy Elliot' vertelt het verhaal van de ballet dansende zoon van een mijnwerker. De voorstelling is genomineerd in de categorie beste nieuwe musical. Stephen Daldry maakt kans op de titel van beste regisseur. James Lomas, George Maguire en Liam Mower spelen om de beurt de titelrol van de jonge Billy en maken alle drie kans in de categorie beste acteur. Voor de titel van beste actrice is Haydn Gwynne genomineerd. Zij speelt Billy's dansleraar.

De Britse prijzen zijn vernoemd naar de Britse acteur Laurence Olivier. De winnaars worden 26 februari in Londen bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen