Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dieren Michael Jackson goed behandeld'

Shownieuws

De dieren die Michael Jackson houdt op zijn ranch Neverland worden goed behandeld. Dat stelt het Amerikaanse ministerie van landbouw na een inspectie.

(Novum/AP) - De dieren die Michael Jackson houdt op zijn ranch Neverland worden goed behandeld. Dat stelt het Amerikaanse ministerie van landbouw. Het ministerie stuurde een inspecteur naar de ranch in Californië nadat dierenrechtenorganisatie Peta een klacht had ingediend. Peta meent dat de dieren worden gehouden onder erbarmelijke omstandigheden. De organisatie baseerde de klacht op artikelen in Europese media.

De organisatie heeft niet uitgezocht of de beweringen kloppen, zegt een medewerker van Peta die is gespecialiseerd in exotische diersoorten in gevangenschap. "Omdat Neverland niet open is voor het publiek, is het erg moeilijk er informatie over te krijgen. Als we dit soort dingen horen, moeten we hier op ingaan." Het ministerie heeft geconstateerd dat de wet niet wordt overtreden op de ranch.

Op Neverland leven verschillende exotische dieren als olifanten, giraffen, slangen, apen, tijgers en krokodillen. Jackson verblijft momenteel in het golfstaatje Bahrein en is sinds juni niet meer op zijn ranch geweest. Zijn dieren laat hij verzorgen door een dierenarts. De arts klaagde 'Wacko' eerder deze maand aan, omdat de zanger zijn rekeningen niet zou hebben betaald.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen