Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw Filmmuseum is 'beeldhouwwerk'

Shownieuws

Het gebouw van het nieuwe Filmmuseum is een 'beeldhouwwerk', zegt de architect. Het gebouw is 'een brug tussen Amsterdam-Noord en het centrum'.

Het gebouw van het nieuwe Filmmuseum is een 'beeldhouwwerk'. Zo beschrijft de architect zijn ontwerp. Het gebouw is 'een brug tussen Amsterdam-Noord en het centrum, een ruimtelijke overspanning van de twee polen'. Woensdag is het schetsontwerp gepresenteerd aan staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan (D66).

Het Filmmuseum moet in 2009 vanwege ruimtegebrek verhuizen naar de nieuwe locatie. Nu is het museum verspreid over verschillende locaties. In het nieuwe gebouw komen vier filmzalen, een bibliotheek, een studiecentrum, een café-restaurant, een museumwinkel en werkruimten. Ook is er plaats voor tentoonstellingen en voor educatieve activiteiten.

Projectontwikkelaar ING Real Estate Development gaf opdracht tot het maken van een schetsontwerp. Het Weense architectenbureau Delugan Meissl werkt de schets de komende maanden uit tot een definitief ontwerp.

Het schetsontwerp is gepresenteerd aan Van der Laan en Hannah Belliot, wethouder van Cultuur in Amsterdam. Van der Laan vertegenwoordigt het ministerie van OCW, dat vierhonderdduizend euro subsidie ter beschikking stelt voor de herhuisvesting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen