Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Birgit Schuurman leest kinderen voor

Shownieuws

Birgit Schuurman is een van de 'filmhelden' die voorlezen tijdens het derde Nationale Voorleesontbijt. Het ontbijt is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen.

Birgit Schuurman is een van de 'filmhelden' die eind deze maand voorlezen tijdens het derde Nationale Voorleesontbijt. Het ontbijt is de aftrap van de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen.

Bekende Nederlanders en lokale bekendheden lezen tijdens de voorleesdagen voor uit het boek 'Dat ben jij, Kiki' van Amy Hest. Zij doen dit in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen en bibliotheken in het hele land. 'Dat ben jij, Kiki' is door jeugdbibliothecarissen in Nederland verkozen tot prentenboek van het jaar 2006.

De campagne, die begint op 31 januari, duurt twaalf dagen en is bedoeld om het voorlezen aan kinderen te stimuleren. Het initiatief van Stichting Lezen wordt georganiseerd door de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Ook Thijs Römer, Tygo Gernandt, Edwin de Vries, Antonie Kamerling, Susan Visser en Huub Stapel werken mee aan de voorleesdagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen