Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse animatiefilm wint prijs in Taiwan

Shownieuws

De korte animatiefilm 'Vent' van Erik van Schaaik heeft op het Taiwan International Children's Film & TV Festival de prijs gewonnen voor beste animatiefilm.

De korte animatiefilm 'Vent' van de Nederlandse regisseur Erik van Schaaik heeft op het Taiwan International Children's Film & TV Festival de prijs gewonnen voor beste animatiefilm. De productie sleepte al acht prijzen in de wacht. In het vijf minuten durende filmpje is te zien hoe een mannetje met de wind worstelt.

De muziek van 'Vent' is gecomponeerd door Martin Fondse en live ingespeeld op de beelden. Op het Animatie Filmfestival Cinanima in Portugal werd Fondse onderscheiden met de prijs voor beste muziek. Dat gebeurde eerder deze maand ook op een festival in Bosnië-Herzegovina. In Nederland werd het sounddesign genomineerd voor een Gouden Kalf, maar de nominatie leverde geen prijs op.

'Vent' is op meer dan negentig filmfestivals te zien geweest. Op festivals in onder meer Annecy en Berlijn viel de animatie ook in de prijzen.

Erik van Schaaik werkt momenteel aan een opvolger van 'Vent', onder de titel 'The phantom of the phantom'. Tijdens het Nederlands Filmfestival 2006, dat in september begint, gaat het vervolg in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen