Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Basketbal maakt plaats voor vampiers

Shownieuws

De basketbalfilm 'Glory road' heeft plaats moeten maken voor de vampierfilm 'Underworld' in de Amerikaanse box office. 'Underworld' bracht 23 miljoen euro op.

(Novum/AP) - De basketbalfilm 'Glory road' heeft dit weekeinde plaats moeten maken voor de vampierfilm 'Underworld' in de Amerikaanse box office. 'Glory road' kwam vorige week binnen op nummer één met een opbrengst van elf miljoen euro. 'Underworld' bracht in zijn openingsweekeinde 23 miljoen euro op.

De hoofdrollen in 'Underworld' zijn voor Kate Beckinsale en Scott Speedman. De film gaat over vampieren en 'lycans', een soort weerwolven, die in de onderwereld de strijd om de macht met elkaar aangaan. Deze strijd wordt bloediger als blijkt dat een jonge vampier en een lycan verliefd op elkaar zijn.

'Glory road' is gezakt naar de derde plaats. Tweede staat de animatiefilm 'Hoodwinked'. Dit sprookje gaat over agenten in het dierenwoud die poolshoogte nemen als er onrust is in de hut van oma. De kaartverkoop voor films die vorige week een Golden Globe wonnen was aanzienlijk beter. De opbrengst voor 'Brokeback mountain', winnaar van de prijs voor beste drama, is 35 procent hoger dan vorige week. De film bracht 6,5 miljoen euro op.

Golden Globe-winnaar 'Walk the line' bracht 2,5 miljoen euro in het laatje; 77 procent meer dan de opbrengst van een week eerder. Hoofdrolspelers Reese Witherspoon en Joaquin Phoenix ontvingen een award voor beste actrice en acteur in de categorie musical of comedy. De film kreeg in deze categorie ook de prijs voor beste film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen