Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brokeback mountain' opnieuw in de prijzen

Shownieuws

'Brokeback mountain' oogst opnieuw veel lof. De film van regisseur Ang Lee sleepte zondag in Los Angeles de Producers Guild of America's top award in de wacht.

(Novum/AP) - 'Brokeback mountain' oogst opnieuw veel lof. De film van regisseur Ang Lee sleepte zondag in Los Angeles de Producers Guild of America's top award in de wacht, de prijs voor en van producenten. Vorige week won 'Brokeback mountain' vier Golden Globes, waaronder de prijs voor beste film.

Eerder deze maand was de film met drie onderscheidingen de grote winnaar van de Critics' Choice Awards. Ook won de film vier Satellite Awards. Op het filmfestival in Venetië won het liefdesdrama over twee cowboys in het conservatieve Amerika van de jaren zestig de Gouden Leeuw voor de beste film.

De onderscheidingen worden beschouwd als graadmeter voor de Oscaruitreikingen op 5 maart. Zo won de afgelopen zestien jaar de winnaar van de Producers Guild elf keer de Oscar voor beste film.

De vereniging van Amerikaanse producenten kenden 'Wallace & Grommit: the curse of the were-rabbit' de prijs toe voor beste animatie. De producenten van 'The life and death of Peter Sellers' werden beloond met de prijs voor beste televisiefilm. 'Lost' was de best geproduceerde televisieserie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen