Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nummerplaten uit 'The Italian Job' onder de hamer

Shownieuws

Nummerplaten van de Mini Coopers uit de filmklassieker 'The Italian job' uit 1969 gaan onder de hamer. De veiling is op 26 januari in Cambridge.

Nummerplaten van de Mini Coopers uit de filmklassieker 'The Italian job' uit 1969 gaan binnenkort onder de hamer. Dat meldt de Britse omroep BBC zondag. Naar verwachting zullen de drie platen ongeveer dertigduizend euro opleveren. De veiling is op 26 januari in het Britse Cambridge.

Het gaat om de nummerborden HMP 729G, LGW 809G en GPF 146G. De platen zijn na de filmopnamen verwijderd en in een privé-collectie bewaard gebleven.

De borden zijn vooral van betekenis voor toegewijde 'Italian Job'-fans, zegt een woordvoerder van veilinghuis Cheffins. "Misschien is Michael Caine ook wel geïnteresseerd", zegt hij. Caine speelde in 1969 de hoofdrol in de film.

'The Italian job' gaat over een goudroof waarbij de dieven op spectaculaire wijze in drie Mini's ontsnappen. In 2003 kwam een remake van de film uit met Mark Wahlberg, Donald Sutherland en Charlize Theron.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen