Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robbie Williams wint Franse muziekprijs

Shownieuws

Robbie Williams is zaterdag tijdens de NRJ Music Awards 2006 in Cannes uitgeroepen tot beste buitenlandse zanger. Madonna werd beste buitenlandse zangeres.

(Novum/AP) - Robbie Williams is zaterdag tijdens de NRJ Music Awards 2006 in Cannes uitgeroepen tot beste buitenlandse zanger. Tegen zijn gewoonte in liet Robbie tijdens het in ontvangst nemen van de prijs grappen en grollen achterwege. Tijdens de uitvoering van het nummer 'Tripping' was hij weer de oude. Het publiek sprak van een 'spetterend optreden'.

Madonna werd gekozen tot beste buitenlandse zangeres. Het publiek reageerde teleurgesteld toen bleek dat de superster de prijs niet zelf kwam ophalen. Twee jaar geleden deed ze dat wel. Toen ontving ze uit handen van Britney Spears de oeuvre-award.

Shakira mocht zich zaterdag eveneens tot de winnaars rekenen. Haar Spaanstalige hit 'La tortura' werd het beste buitenlandse liedje. "Ik hou van Frankrijk", riep Shakira het publiek toe. Franse rockveteraan Johnny Hallyday, die de award overhandigde, was erg van haar gecharmeerd en prees haar 'succesvolle melange van sex en rock 'n roll'.

Bob Geldof roemde de Fransen om hun 'goede smaak'. Geldof werd geëerd voor het organiseren van de Live 8 concerten ter bestrijding van armoede in ontwikkelingslanden.

De muziekshow wordt jaarlijks georganiseerd door het Franse radioconcern NRJ. Dit jaar brachten 7,5 miljoen luisteraars uit Frankrijk, Duitsland en België hun stem uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen