Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bill Wyman zoekt heil in kleine zalen

Shownieuws

Bill Wyman's Rhythm Kings is in Nederland voor de 'Let the good times roll'-tournee. De band doet onder meer Rotterdam aan.

Voormalig Rolling Stones-bassist Bill Wyman treedt liever op in kleine zaaltjes dan in grote stadions. Hij vertelt dat de wereldtournees van de Stones reden was om de band in 1992 na 31 jaar te verlaten. "Ik vind het veel fijner om in kleine zalen te spelen omdat je dan beter contact heb met het publiek. En daar draait het toch om", zegt de muzikant tegen Novum Nieuws.

Met zijn eigen band, Bill Wyman's Rhythm Kings gaf Wyman zaterdag in Enschede het eerste optreden van de Nederlandse tour 'Let the good times roll'. De komende weken doet de band onder meer Rotterdam, Groningen en Haarlem aan. "Nederland is mijn tweede favoriete land om op te treden", zegt Wyman. "De fans hier zijn aardig en blijven massaal naar onze optredens komen. Geweldig. Maar Engeland staat natuurlijk op één."

Zijn fans heeft Wyman overigens niet allemaal overgehouden uit zijn tijd met de Stones. "Uiteraard wel een aantal. Dat mag en moet ook kunnen", vindt hij. "Maar ik merk dat er steeds meer een ander, jonger publiek naar onze concerten komt. De muziek is zo divers dat iedereen er blijkbaar wel iets van zijn gading tussen vindt."

Bill Wyman's Rhythm Kings werd in 1993 door Wyman opgericht. De band, bestaande uit zeven muzikanten, is volgens hem uitgegroeid tot een hechte vriendengroep. "En dat is alles wat ik wil: mijn eigen muziek maken met een leuke band en vrienden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen