Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Redford kan Sundance eindelijk loslaten

Shownieuws

Nu het Sundance Film festival zijn twintigste verjaardag viert, wil oprichter Robert Redford weer in zijn eigen filmcarrière investeren.

Nu het Sundance Film festival zijn twintigste verjaardag viert, heeft oprichter Robert Redford het gevoel dat hij weer in zijn eigen filmcarrière kan investeren. De afgelopen decennia moest hij van zichzelf lijfelijk op het festival aanwezig zijn, zegt hij in een interview met Hollywood Reporter. "Het evenement had een gezicht nodig", licht Redford toe. "Nu het een eigen identiteit heeft, kunnen ze me wel missen."

De 68-jarige acteur en regisseur zegt terug te willen naar zijn grootste drijfveer: het vertellen van een verhaal. "Dat heeft me ook geïnspireerd dit festival te ontwikkelen. Ik heb er al mijn tijd en energie in gestopt en ben nu weer toe aan mijn eigen ding". Redford wil weer actief films gaan maken door op zoek te gaan naar bijzondere projecten, die uit te pluizen en met hart en ziel te maken. Of hij voor of achter de camera staat maakt hem niet uit.

Redford richtte het Sundance Institute in 1981 op om onafhankelijke filmmakers een kans te geven. Het instituut is vooral bekend van het jaarlijkse Sundance Film Festival, dat vernoemt is naar zijn rol in 'Butch Cassidy and the sundance kid'. Filmmakers als Quentin Tarantino, Robert Rodriquez en Jim Jarmusch beleefden er hun doorbraak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen