Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Miss Oklahoma gekroond tot Miss America

Shownieuws

Miss Oklahoma, Jennifer Berry, is zaterdagavond in Las Vegas gekroond tot Miss America 2006. De jury was vooral gecharmeerd van haar balletoptreden.

(Novum/AP) - Miss Oklahoma, Jennifer Berry, is zaterdagavond in Las Vegas gekroond tot Miss America 2006. De jury was vooral gecharmeerd van haar balletoptreden tijdens de talentenronde. Miss Georgia, Monica Pang, werd tweede en Miss Alabama, Alexa Jones, derde.

Voor het eerst sinds 1980 was ook de titel Miss Congeniality, een waardering voor de meest sympathieke kandidate, van stal gehaald. Miss Hawaï, Malika Dudley, ging er met de eer vandoor.

Berry versloeg in totaal 51 andere dames. Aan het eind van de avond mocht ze een beurs van bijna 25 duizend euro mee naar huis nemen. De 22-jarige Berry volgt een opleiding tot lerares aan de Universiteit van Oklahoma.

Om wat meer publiek te trekken vond de missverkiezing dit jaar voor het eerst plaats in Las Vegas in plaats van in Atlantic City. Het evenement moet al jaren aan populariteit inboeten en ook deze keer was er geen grote landelijke televisiezender die de verkiezing wilde uitzenden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen