Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jerney Kaagman doet niet aan afzeiken

Shownieuws

Jurylid Jerney Kaagman heeft het beste voor met de kandidaten Idols. "Aan afzeiken doe ik niet", zegt Kaagman in een interview met de De Telegraaf.

Idols-jurylid Jerney Kaagman heeft het beste voor met de kandidaten van de talentenjacht en wil echt goed commentaar geven waar de deelnemers ook iets mee kunnen. "Aan afzeiken doe ik niet", zegt Kaagman zondag in een interview met De Telegraaf. Echt nadenken over de feedback die ze aan de kandidaten meegeeft doet ze ook niet. "Ik weet pas een paar seconden voordat ik als jurylid mijn mond opentrek wat ik ga zeggen. Het vormgeven aan mijn gedachten gebeurt in een flits."

De persoon die het publiek en de deelnemers te zien krijgen is niet de echte Jerney Kaagman. "Mensen die mij goed kennen moeten vreselijk lachen om het gezicht dat ik bij Idols trek. Zij weten dat het maar een facet is van mijn persoonlijkheid", vertelt de 58-jarige Jerney. "Het is een rol die ik speel."

Naast jurylid van de talentenjacht is Kaagman directeur van Conamus, een instantie die de Nederlandse muziek ondersteunt en promoot. Conamus organiseert onder meer het Noorderslag Weekend en het Amsterdam Dance Event. Eerder was Jerney zangeres van de band Earth And Fire. De band scoorde hits met nummers als 'Weekend' en 'Love of life'. Na het uiteenvallen van Earth And Fire maakte Kaagman twee soloalbums.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen