Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Burgemeester Leers rapt met Heideroosjes

Shownieuws

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht heeft een nummer opgenomen met de punkband de Heideroosjes. Het is een pleidooi voor een ander softdrugsbeleid.

Burgemeester Gerd Leers van Maastricht heeft een nummer opgenomen met de punkband de Heideroosjes. Het lied is dinsdag in Maastricht gepresenteerd. In het nummer 'Da's toch dope man!' wordt gepleit voor veranderingen in het softdrugsbeleid.

Toen de Heideroosjes burgemeester Leers in de media het softdrugsbeleid 'hypocriet' hoorden noemen, namen zij contact met hem op. Zij stuurden hem een mailtje waarin ze hun muzikale hulp aanboden om zijn standpunt bij een groter publiek bekend te maken.

"Ik dacht: daar horen we nooit iets meer van", zegt zanger Marco Roelofs. "Maar tot onze verbazing mailde Leers meteen terug en wilde hij graag praten." Roelofs heeft toen een tekst geschreven en onlangs stond de burgemeester in de studio zijn tekst te rappen.

Leers heeft plannen voor het reguleren van de wietteelt, die hij uit het criminele circuit wil halen. Zes burgemeesters van buurgemeenten van Maastricht namen twee maanden geleden het nummer 'Sjèrke dae wôl de wiet kwiet' ('Gerd wil de wiet kwijt') op. Dit nummer steekt de draak met de plannen van Leers. Hij op zijn beurt wilde reageren op het lied van zijn collega's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen