Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thaise moslims klagen over rapnummer

Shownieuws

Moslims in Thailand hebben geklaagd over een rapnummer waarin een vers uit de Koran wordt gebruikt. Zij vinden dat het heilige schrift misbruikt wordt.

(Novum/AP) - Moslims in Thailand hebben geklaagd over een rapnummer waarin een vers uit de Koran wordt gebruikt. Zij vinden dat het islamitische heilige schrift misbruikt wordt.

De raad van Thaise moslimorganisaties is het eens met de klachten. Dit heeft Nihti Hasan, de president van de raad, dinsdag gezegd. De rapper Joey Boy had volgens Hasan nooit gebruik mogen maken van Koranteksten in zijn nummer.

Het nummer is al acht jaar geleden uitgebracht. Het is onduidelijk waarom het nu opeens zoveel opschudding veroorzaakt. Rapper Joey Boy zei dinsdag tegen de Thaise krant The Bangkok Post dat hij geschokt is door de ophef die zijn nummer heeft veroorzaakt. Hij zegt dat hij niet wist dat het een vers uit de Koran bevatte. "Als ik het had geweten, dan had ik het nooit gezongen. Het spijt me", zei de rapper tegen de krant.

Hij voegde hieraan toe dat hij zijn excuses zal aanbieden aan de moslimbevolking van Thailand en dat hij alle albums met het gewraakte nummer erop uit de winkels zal laten halen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen