Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Japanse prinses Kiko zwanger

Shownieuws

De Japanse prinses Kiko, de vrouw van de tweede zoon van de keizer, is zwanger. Dat heeft de Japanse publieke omroep NHK dinsdag bekendgemaakt.

(Novum/AP) - De Japanse prinses Kiko, de vrouw van de tweede zoon van de keizer, is zwanger. Dat heeft de Japanse publieke omroep NHK dinsdag bekendgemaakt. De grote vraag is of het kind een jongetje of meisje wordt. Aan het Japanse hof zijn in veertig jaar geen jongens geboren. De regering overweegt daarom de wet te veranderen, zodat vrouwen in aanmerking kunnen komen voor de troonopvolging.

Kiko en prins Akishino hebben twee dochters. Volgens Japanse media zou het derde kind in de herfst worden geboren. Kroonprins Naruhito en zijn vrouw Masako hebben een dochter, de 4-jarige Aiko. Zij zou de eerste vrouw op de troon kunnen worden als de wetswijziging er komt.

Premier Junichiro Koizumi vindt dat die wijziging er hoe dan ook moet komen. "Met het oog op de stabiliteit van de Japanse keizerlijke familie kunnen we dit niet langer uitstellen", zei hij. De conservatieve oppositie is tegen, omdat een vrouw op de troon 'een millennia oude traditie zou corrumperen'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen