Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Hollywooddetective kocht politie om'

Shownieuws

De tenlastelegging tegen Hollywooddetective Anthony Pellicano bevat 105 punten. Hij zou onder meer politieagenten hebben omgekocht voor gevoelige informatie.

(Novum/AP) - De tenlastelegging tegen Hollywooddetective Anthony Pellicano bevat 105 punten. Hij wordt beschuldigd van gangsterpraktijken, inbraken in computers, het aftappen van telecommunicatie en het bezit van afluisterapparatuur. De 61-jarige speurder zou politiemannen hebben omgekocht om aan gevoelige informatie te komen. Voor de rechter heeft Pellicano gezegd dat hij onschuldig is.

De detective staat bekend om zijn 'vuile trucs' tegen de vijanden van zijn rijke cliënten, schrijft de website WorldNetDaily. Pellicano heeft gewerkt voor onder anderen Tom Cruise, John Travolta en Steven Seagal. In 2002 werd Pellicano in verband gebracht met een reeks bedreigingen aan het adres van een journaliste die onderzoek deed naar Seagal. Agenten van de FBI doorzochten vervolgens Pellicano's kantoor in West-Hollywood. Zij vonden op de computer een grote hoeveelheid verslagen van afgeluisterde gesprekken.

Vrijdag werd Pellicano na 2,5 jaar in de gevangenis vrijgelaten en meteen weer gearresteerd. Hij zat vast wegens het bezit van handgranaten en explosieven. Het proces begint op 4 april.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen