Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ian Kerkhof neemt film op met mobieltjes

Shownieuws

Ian Kerkhof heeft een film gemaakt die geheel met mobiele telefoons is opgenomen. De Zuid-Afrikaan nam de film 'SMS sugar man' op met acht gsm'etjes.

Ian Kerkhof heeft een film gemaakt die geheel met mobiele telefoons is opgenomen. De Zuid-Afrikaan, die een deel van het jaar in Nederland woont, maakte de film 'SMS sugar man' met acht mobieltjes. Dat meldt Holland Film, de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot, maandag. Het is de eerste keer dat een film helemaal met gsm'etjes is opgenomen, stelt de organisatie.

Kerkhof nam 'SMS sugar man' in elf dagen op in Zuid-Afrika. De film gaat over een pooier en twee luxe prostituees. In de productie spelen drie acteurs en het budget was ongeveer 136 duizend euro.

Vanaf mei wordt de film gedistribueerd in Zuid-Afrika. Dat gebeurt via mobiele telefonie, internet, bioscoop, televisie en dvd-platforms. Het is nog niet bekend of en in welke vorm de film in Nederland uitkomt.

Kerkhof noemt zichzelf sinds 1999 Aryan Kaganof om zijn joodse vader te eren. De regisseur maakte in Nederland films als 'Naar de klote!' (1996) en 'Shabondama elegy' (1999).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen