Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Lange versie Superman II niet van regisseur'

Shownieuws

De Amerikaanse regisseur Richard Donner heeft niets te maken met de director's cut van 'Superman II'. Het werk aan de film uit 1980 werd door hem begonnen.

De Amerikaanse regisseur Richard Donner heeft niets te maken met de extra lange nieuwe versie van 'Superman II'. Dat zegt hij in een interview op de website aintitcool.com. Het werk aan de film uit 1980 is begonnen door Donner. Toen hij ruzie kreeg met de filmproducenten, werd de film afgemaakt door Richard Lester.

Superman-fans hebben via internet geruime tijd actie gevoerd voor de versie die dichter bij de visie van Donner zou staan. Volgens de fans zijn mooie scènes verloren gegaan. Donner staat achter het project, maar wil zich verder niet bemoeien met de montage van editor Michael Thau. "Het is voor mij te lang geleden om mij ermee te bemoeien", zegt de 74-jarige filmmaker op de filmsite. "Als ik de film opnieuw zou maken, zou ik het geheel anders doen." De reden is de destijds minder ver ontwikkelde filmtrucage. "Het is helemaal mijn film niet meer."

De nieuwe versie bevat veel ongebruikt filmmateriaal dat door Donner is geschoten. De 'restauratie' komt alleen uit op dvd. Volgens de Amerikaanse website The Hollywood Reporter duurt de film veertig procent langer dan het origineel, dat ruim twee uur duurde. In een nog onbekende openingsscène vermoedt Lois Lane dat Clark Kent de 'man van staal' is.

In augustus komt een andere nieuwe film over Superman in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen