Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Azië heeft minder moeite met homofilm dan VS'

Shownieuws

Een homofilm als 'Brokeback mountain' stuit in Azië op minder weerstand dan in de Verenigde Staten. Dat zegt Ang Lee, de Taiwanese regisseur van de film.

(Novum/AP) - Een homofilm als 'Brokeback mountain' stuit in Azië op minder weerstand dan in de Verenigde Staten. Dat vertelde Ang Lee, de Taiwanese regisseur van de film, zaterdag tijdens een promotiebijeenkomst voor zijn film in Hong Kong.

In de VS haalde een filmtheater in Utah de film van zijn vertoningslijst. De eigenaar is lid van de conservatieve mormonenkerk.

Voor de Aziatische markt verwacht Lee minder moeilijkheden, hoewel de film niet zal worden vertoond in Maleisië. De meeste inwoners van dat land zijn moslim. "De Aziatische maatschappij is opener dan de Amerikaanse", zegt Lee.

Als Amerikanen de film niet zien, ligt de maker daar niet wakker van. "Ik vind het jammer voor ze, omdat ze een goede film hebben gemist. Het is een kleine film, dus we hoeven niet zo veel geld te verdienen."

Volgens Lee moeten mensen homoseksualiteit accepteren. "Ik wende er zelf ook langzaam aan."

'Brokeback mountain' was deze week de grote winnaar bij de Golden Globes. De film, een liefdesdrama over twee homoseksuele cowboys, won in de categorieën beste drama, beste regisseur, beste script en beste song.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen