Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Christus in film is opstandeling

Shownieuws

Jezus Christus is een Afrikaanse opstandeling. Tenminste, in een Zuid-Afrikaanse film die zondag op het Sundance Film Festival in première gaat.

In een Zuid-Afrikaanse film die zondag op het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten in première gaat, is Jezus Christus een Afrikaanse opstandeling. In 'Son of man' speelt het bijbelverhaal zich af in een moderne Afrikaanse staat die wordt verscheurd door oorlog en armoede..

In de film vraagt Christus zijn aanhangers hun wapens neer te leggen en de corrupte heersers met argumenten te overtuigen. Hij wordt afgebeeld als een 'politieke dissident', schrijft de website van het Amerikaanse filmfestival.

Het Sundance Film Festival, dat donderdag van start ging en nog tot 29 januari duurt, richt zich onder leiding van acteur Robert Redford, op kunstzinnige cinema.

Christelijke groepen in Amerika protesteren regelmatig tegen moderne interpretaties van het lijden van hun verlosser. Zo stopten Amerikaanse televisiezenders eerder deze maand met de uitzending van de serie 'The Book of Daniel, nadat gelovigen in opstand waren gekomen. Vooral de uitbeelding van Christus als vlotte grappenmaker werd niet gewaardeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen